Üniversitelerin LYS Taban Puanları Açıklandı

Üniversitelerin taban puanlarına ÖSYM tercih kılavuzundan ulaşmak mümkün. bir çok üniversite adayının merak ettiği taban puanlarının başında hukuk, işletme, tıp ve PDR, mühendislik fakülteleri ve mimarlık taban puanları var. Adaylar bu bölümlerin taban puanlarına ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilirler.

Adayların merak ettiği diğer bir konu ise üniversitelerin tercih sürelerinin ne zaman başlayacağı. ÖSYM ve YÖK bu konuda da öğrencilerin merakını giderdi. 6 Temmuz Pazartesi günü üniversitelerin tercih süreci başlayacak ve 14 Temmuz’da sona erecek.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre Üniversite tercihleri için yalnızca internet üzerinden yapılan başvurular dikkate alınacak. Adaylar ÖSYM’ye e-posta, posta ya da başka herhangi bir yolla tercihlerini iletemeyecek. Böyle bir yöntemle yapılacak başvurular da geçersiz sayılacak. Adaylar ÖSYM aday işlemleri sayfası ais.osym.gov.tr adresinden üniversite tercihlerini yapabilecekler. TC kimlik numarası ve ÖSYM aday şifresi ile adaylar sayfaya giriş yapabilecekler.

Aynı zamanda adaylar için LYS tercih robotu da yayınlandı. Tercih robotunu kullanmak için tek yapmanız gereken LYS tercih robotuna girdikten sonra 2015 LYS puanınızı yazmanız. Daha sonra doldurmanız gereken alanlar önünüze gelecek. LYS tercih robotunda hangi puan türüyle girilecek bölümleri listelemek istediğinizi belirliyorsunuz.