TEOG'da Yine mi Hesap Hatası Yapıldı

TEOG sınavında yine bir hesaplama hatası yapıldığı gündeme geldi. Daha önce bir sorunun mahkemelik olması nedeni ile sınav sonuçları geç açıklanmıştı. Daha sonra da bazı okullarda 8. sınıf öğrencilerinin seçmeli ders notlarının e-okul sistemine girilmediği belli oldu. Bu puanlar geçtiğimiz yılın notlarını etkilemiyordu ancak bu yıl sistemi getirilerek yazılı sınavlar da yapılmaya başlanan seçmeli derslere ait notları e-okula girilmedi. Bu nedenle de öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanların tekrar hesaplanmasına neden oldu.

Tercih ekranı açıklanmadan bir gün önce sisteme girilen puanların bir hak kaybına neden olmayacağı Meb tarafından açıklanmıştı. Önceki gün bir duyuru yapan Basın Müşavirliği, “TEOG ikinci dönem sınavlarında bir sorunun iptaline ait 26 Haziran tarihli yargı kararı, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olması lazım gelen öğrencilerin talepleri, seçimlik ders notlarını sisteme girmekte arıza yaşamını sürdüren öğretmenlerimizin istekleri ve notlara yönelik legal zamanı içinde gercekleşen itirazlar istikametinde YEP’ler güncellenerek e-okul sistemine yüklendi” ifadelerini kullandı.

Bazı öğrencilerin puan farklılıkları nedeni ile yüzdelik dilimlerini karşılaştırdıklarını ve farklılık bulunmadığı söyleyen Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan öğrencilerin puanlarının güncellendiğini ve bu puanlar nedeni ile öğrencilerin bir kaybı olmadığını dile getirdi. Tekrardan puanları hesaplanan öğrencilerin yüzdelik dilimlerini karşılaştırdıklarını belirten Gülan, hiçbir farklılık olmadığını söyledi.