TEOG Sonuçları Yakında Açıklanacak Tercihler Nasıl Yapılacak?

Binlerce öğrencinin heyecan içerisinde beklediği TEOG sınav sonuçlarının eğer MEB tarafından bir değişiklik yapılmazsa Haziran ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. TEOG sınavlarını öğrenmek için e-okul.meb.gov.tr adresinde bulunan e-okul Veli Bilgilendirme Sisteminden yardım alınabilecek. Veliler e-okul.meb.gov.tr adresine girdikten sonra Öğrenci TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarası'nı sisteme girip TEOG 2015 sonuçlarını sorgulayabilecek.

Peki sınavdan sonra yerleştirme işlemleri nasıl olacak?

MEB, 2015 TEOG lise yerleştirmeleri hakkında da açıklama yaptı. Daha önce alınan kararlarla yerleştirmeler konusunda yenilikler yapılmıştı. Bu yeniliklerin ardından TEOG tercihlerinde 15 olan tercih sayısı 25’e çıkarıldı. Yine yeniliklere göre öğrenciler eğer özel okula gitmek istiyorsa erken kayıt yaptırabilecek. Nakil başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler 5 okul yazabilecek. Bu yıl TEOG lise yerleştirmelerinde yeni 8 uygulama da var.

-Bunlardan birincisi geçen yıl 15 olan tercih sayısının bu yıl 25’e çıkarılması.

-İkincisi ise A ve B grubu listelerin kalkması. Artık öğrencilerin okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor. Tek liste üzerinden 25 tercihinden birini seçebilecekler.

-Üçüncü yenilik ise özel okul kayıtlarının erkene alınması. Bu sayede özel okula gitmek isteyen adayların havuzdan çıkması sağlanmış olacak.

-Dördüncü yenilik ise öğrenciler 25 tercihinden herhangi birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Daha sonra bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

-Beşinci yenilik ise TEOG lise nakillerinde 5 okul tercihinin yapılabilecek olması.

-Altıncı yenilik ise nakilde 20 puan şartının getirilmesi.

-Yedinci yenilik Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak, rutin nakiller ise ayda bi kez yapılacak.

Editör: TE Bilisim