Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere yapılan TEOG sınavı 26 Nisan 2017 tarihinde yapıldı. Sınavın ilk günü üç oturumdan oluştu ve adaylar Matematik, Türkçe ile Din Kültürü sınavlarına girdi. Sınavın tamamlanması ile velilerine koşan öğrencilerin kimisinin yüzü gülerken kimi öğrencilerin salondan yüzü asık ve ağlayarak ayrıldığı görüldü.

TEOG sınavının tamamlanması ile öğrenciler ve veliler sosyal medya da pek çok yorum attı. Peki 26 Nisan 2017 tarihin de birinci günü yapılan TEOG sınavı öğrencilere göre kolay mıydı? Yoksa zor muydu?

TEOG YORUMLARI

Öğrencilerin yorumlarına bakıldığında genel olarak matematik sınavında adayların zorlandığı görüldü ve pek çok aday matematik sınavında oldukça zorlandığını sosyal medya aracılığı ile paylaştı.

Matematik sınavının zorluğunun aksine Türkçe ve Din kültürü sınavlarını ise adayların rahat yaptıklarını ve bu iki testte yanlış cevap sayılarının oldukça yavaş olduğu paylaşılmış durumda. Genel olarak sınavlarda bilindiği üzere matematik sorular zor bulunmaktadır. TEOG sınavında da pek değişen bir şeyin olmadığı görülmektedir.

Pek çok veli TEOG sınavı hakkında yaptığı yorumda soruların normal düzeyde olduğunu belirtti ancak TEOG sınavına giren öğrencilerin yaşlarının küçük olmasından dolayı onlara soruların daha zor gelebileceği bilinmektedir. TEOG sınavına giren ve diğer gün oturumlarına girecek tüm öğrencilere İşinOlsa olarak başarılar dileriz.

TÜM SINAV HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim