Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayından başka atama yapılmaması konusunda çalışmalarını yürütürken FETÖ/PDY kapsamında yurt genelinde yapılan operasyonlar ile 33 bin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak istihdam eden öğretmen ihraç edildi. Bu kadroların doldurulması için çalışma yapan bakanlık 10 Ekim 2016 tarihi ile toplam 15 bin sözleşmeli öğretmen adayı alımının yapılacağını duyurdu ve söz konusu duyuru Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Toplantısında yaptığı konuşması ile doğrulanmış oldu.

Alımlar Nasıl Olacak

Sözleşmeli öğretmen olmak isteyen adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavından 50 ve üzeri puan almış olması gerekmekte olup başvurularını internet ortamında yapabilmektedir. Adayların incelenmesi ve branşında başarılı olup olmadığı, diksiyonunun düzgün olup olmadığı ve konu hakkında somut deliller ifade edebilir edemediği konusunda araştırmaların yüz yüze yapılabilmesi için sözlü mülakat uygun görüldü.

Adaylar sözlü mülakatlara nerede gireceği konusunda meraklı bekleyişine devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması yaptı ve sözleşmeli öğretmen adaylarının sözlü mülakatlarına nerede gireceği giriş belgelerini açıkladı. Buna göre adayların aşağıda bulunan linke tıklayarak Milli Eğitim Bakanlığının özel hazırladığı giriş belgesi bölümüne ulaşabilir. Buradan kendi profillerine giriş yapan adaylar sözlü mülakatlarına nerede gireceğini öğrenebilir.

http://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/diger/Sy/2016/SOZLESMELI_MULAKAT_2016/Sy_Frm.asp
Editör: TE Bilisim