Maliye Bakanlığı bünyelerinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik pozisyonu için yıl içerisinde tespit edilen boş kontenjanlar için sınavlar düzenlenmekte ve bu sınavlarda başarılı olan adaylar Maliye Bakanlığı bünyesinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik pozisyonunda görev yapmaktadır. Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren maddeler ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı hakkında önemli duyurular yapıldı. Buna göre bazı değişikliklerin yapıldığı öğrenildi. Buna göre Maliye Bakanlığının belirlemiş olduğu sınav tarihlerinde sınavlar Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için yapılacak. Söz konusu sınava stajını tamamlamış ve stajdan saydıran adaylarda katılabilecek.

Sınav Tarihi Açıklandı

Resmi Gazete'de yayımlanan maddeler ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı hakkında bazı değişikliklerin yapıldığı öğrenildi. Ayrıca sınav tarihi hakkında da Maliye Bakanlığından bazı bilgiler verildi.

2016 3. dönem Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı 3 Aralık - 4 Aralık 2016 tarihinde düzenlenecek. Söz konusu sınava ilk kez katılacak olanlar 10 Ekin 2016'ya kadar başvuru yapması gerekiyor. Sınava daha önce katılanlar ise 7 Kasım 2016'ya kadar başvuru yapması gerekmektedir.

Finansal Muhasebe,
Finansal Tablolar ve Analizi,
Maliyet Muhasebesi,
Muhasebe Denetimi,
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması,
Hukuk (Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, İş Hukuku, SSK ve Bağ-Kur
Mevzuatı, İdari Yargılama Hukuku),
Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Meslek Hukuku,

Yukarı da belirtilmiş olan maddeler ise sınav konuları olarak açıklanmış olup Resmi Gazete'de konu hakkında detaylar açıklanmıştır. Sizde tüm maddeleri öğrenmek istiyorsanız aşağıda ki resmi bildiriyi inceleyiniz.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız

''Söz konusu bildiri memurlar.net sitesinde yayımlanmış olan ilanlar bölümünden alınmıştır.''
Editör: TE Bilisim