Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı Duyurusu Yapıldı

SINAVIN ADI

- Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı veUnvan Değişikliği Sınavı

SINAV ÜCRETİ ve SINAV BAŞVURUSU

Aday, sınav ücreti olarak 130 TL' yi (yüz otuz Türk Lirası KDV dahil), MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 15 - 26 Mayıs 2015tarihleri arasında yatıracaklar ve başvurularını http://www.meb.gov.tr adresinden yapacaklardır.

SINAV YERİ

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Kayseri, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Edirne, Van, Malatya, Gaziantep, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Konya, Sivas ve Zonguldak İl merkezlerinde yapılacaktır.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ 28 Haziran 2015 pazar günü Görevde Yükselme Sınavı saat:10.00'da,

Unvan Değişikliği Sınavı saat:14.00'de yapılacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylar sınav giriş belgesini 11 Haziran 2015 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

SINAV KONULARI

- Sınav konuları Ek listede yer almaktadır.

SINAV UYGULAMASI

- Görevde yükselme sınavında 100 soruluk çoktan seçmeli ( beş seçenekli) testlerden

oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacak olup sınav 110 dakika sürecektir.

- Unvan değişikliği sınavında 50 soruluk çoktan seçmeli (beş seçenekli) testlerden

oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacak olup sınav 60 dakika sürecektir.

- Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport ) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

- Sınav soru ve cevap anahtarı 29 Haziran 2015 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve internet adreslerinden yayımlanacaktır.

- Aday sınav sonuç bilgileri, 28 Temmuz 2015 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve www.yhgm.saglik.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

- Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

ENGELLİ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

- Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özel duruma sahip olan aday/adaylar var ise Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (SBYHGM) tarafından Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) bildirilecektir.

- Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

- Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak görevde yükselme sınavı 01 nolu şube müdürü grubundan sınava girecek adaylar için başarı puanı en az 60 (altmış), görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının diğer tüm gruplarından sınava girecek adaylar için 70 (yetmiş) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

- Sınavda yer alacak her sorunun puan olarak değeri eşittir. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

- Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

- Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 17/04/2014 tarihli ve 28975 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 18'inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan; "Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır." hükmü gereğince değerlendirilecektir.

- Görevde Yükselme Sınavı değerlendirme grup numaraları aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir (Toplam 5 grup):

1-Şube Müdürü

2-eŞ

3-Memur

4-Veri Hazırlama ve Kontrol işletmeni

5-Şoför

Unvan Değişikliği Sınavı grup numaraları aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir (Toplam 47 grup):

1-Avukat

2-Fizik Mühendisi

3-Kimya Mühendisi

4-Matalürji ve Malzeme Mühendisi

5-İnşaat Mühendisi

6-Endüstri Mühendisi

7-Elektrik Mühendisi

8-Bilgisayar Mühendisi

9-Elektrik-Elektronik Mühendisi

10-Makine Mühendisi

11-Çevre Mühendisi

12-Mimar

13-Veteriner Hekim

14-İstatistikçi

15-Kimyager

16-Biyolog

17-Psikolog

18-Sosyolog

19-Sosyal Çalışmacı

20-Diyetisyen

21-Fizyoterapist

22-Makine Teknikeri

23-İnşaat Teknikeri

24-İklimlendirme ve Soğutma Teknikeri

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar, MEB İletişim Merkezi "Alo 147" numaralı telefondan yararlanabilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

- Adaylar; sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sonuçların www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde gerekçelerini belirtmek suretiyle SBYHGM'ye yazılı olarak yapacaklardır. SBYHGM bu itirazları ÖDSGM'ye gönderecektir. ÖDSGM bu itirazları 10 (on) iş günü içerisinde inceleyip sonuçlandırarak SBYHGM'ye bildirecektir. ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır.

- Adaylar itiraz başvurularını, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 20 TL (yirmi TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

- Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

- Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

ÜCRET İADESİ

- Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından adaylardan herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılmaktadır.

- Ücretler hangi bankaya yatırıldığı farketmeksizin yalnızca ziraat bankası sistemleri aracılığı ile iade edilmektedir.

- İade işlemi gerçekleştirildikten sonra adaylar herhangi bir ziraat bankası şubesinden merkezi ödeme ekranlarından "MEB İade Bedeli" altında TC kimlik numarası ile sorgulama yapılarak iade işlemi gerçekleştirilir.

- Adayın sınav yerleştirilmesi yapılmışsa sınav iptal olmadığı sürece(idare kusuru) hangi sebeple olursa olsun aday sınava girmemişse iade talep edemez.

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Editör: TE Bilisim