Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü PTT toplamda 5 Bin idari sözleşmeli personel alımı yapacak.

PTT'de görev almak isteyen adayların yoğun ilgi gösterdiği başvuruların tamamlanmasının ardından 12 Ağustos tarihinde yazılı sınava alındılar. PTT yazılı sınav sorularını ve doğru cevaplarını adaylara duyurdu. Buna göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğünde merkez ve taşra teşkilatlarında görev almak isteyen adaylara yönelik olarak yapılan yazılı sınav Gazi Üniversitesi Sürekli Uygulama Merkezi GAZİSEM tarafından yapılarak adayların bilgisine yazılı sınavda çıkan soruların doğru cevap anahtarı sunuldu. Adaylar bazı pozisyonlardaki alımlarda mülakat sınavına alınacaklar. Buna göre yazılı sınav sonucuna göre atamaları olacak olan personeller için de sınav sonuçlarında yüksek puan almak önemli olmakta.

SINAV SORULARINA İTİRAZ NASIL YAPILACAK?

2018/1 PTT yazılı sınavı sorularına itiraz etmek isteyen adayların PTT 1840 No'lu posta çeki hesabına 30 Tl itiraz ücretini ödemelerinin ardından 17 Ağustos tarihine kadar itiraz edebilecekler. Gazi Üniversitesi itirazlar için dilekçe ile [email protected] mail adresine mail olarak iletmelerini istedi. İtiraz sonuçları daha sonra PTT resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. Adayların gönderecekleri dilekçede isim, soy isim, iletişim bilgileri, T.C. Kimlik Numarası imza bulunması istenildi. Buna göre adayların itiraz gerekçelerini de açık olarak belirtmeleri gerekli olacak.

2018/11 personel alımı yazısı sınav soruları: http://ik.ptt.gov.tr/20181-personel-alimi-yazili-sinav-sorulari-ve-cevaplarina-iliskin-duyuru/

Editör: TE Bilisim