Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi 5 bin memur alımı Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayımlanarak adaylardan başvuru alınmaya başlandı. PTT 5 bin alım için yapılacak başvurular sonrası adaylara yazılı sınav yapılacak. Adaylar 14 Mayıs tarihi itibari ile başvurularını yapabilecek, başvurular 18 Mayıs cuma günü tamamlanacak. Ayrıca adayların başvuru ücreti ödemesi gerekecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

5 Bin memur alımı PTT insan Kaynakları resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. İşin olsa sitemizde başvurularda istenilen genel ve özel şartları duyurduk. Adaylar başvuru şartlarını aşağıdaki bağlantıdan erişebilirler. Ayrıca 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan başvuru işlemleri ik.ptt.gov.tr sitesi üzerinden gerçekleşecek.

PTT SINAV ÜCRETİ;

PTT 5 bin memur alımında adayların sınav ücreti yatırması gerekmekte. Başvuru ücretini ödemek için PTT'ye ait olan posta çeki hesabından (1840 No'lu Posta Çeki Hesabı) yapılabilecek. Ayrıca başvuru ücretin için 60 Tl ödenmesi gerekli.

SINAV KONULARI;

Adayların postacı, gişe ve büro görevlisi, tekniker, uzman yardımcısı mühendis ve avukat unvanları için Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularını cevaplandırmaları gerekli olacak. Genel Kültür- Genel Yetenek Sınav konuları ise şöyle; sözel akıl yürütme, Türkçe paragraf, dil bilgisi, yazım kuralları, ölçme bilgisi, sayısal mantıksal akıl yürütme, tarih, Türkiye coğrafyası, temel yurttaşlık bilgisi, genel kültürel ve güncel sosyo ekonomik konular adaylara yöneltilecek. Ayrıca adayların başvuru yapacakları unvanlar için mesleki alan konuları bulunuyor.

Mesleki ve diğer konu başlıkları için tıklayın
PTT 5 Bin memur alımı başvuru şartları için tıklayın

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buradan Ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim