İçişleri Bakanlığı POMEM alımlarında sağlık nedeniyle elenen adaylara yeni bir hak getirecek bir değişiklik resmi gazetede yayımlandı. 

24 Haziran tarihinde yayımlanan yönetmelikte POMEM okullarına giriş için 6 Haziran 2018 tarihili yönetmeliğe geçici bir madde eklendi. 

SAĞLIK NEDENİYLE ELENEN ADAYLARA YENİ BİR HAK

Daha önce sağlık nedeniyle Polis Meslek Öğrenci Adayı olamaz kararı bulunduğu için sağlık nedeniyle elenen adaylara bir defaya mahsus olmak üzere yeni bir hak getirildi. Elenen adaylar bir yıl içindeki yeniden alımlarda sağlık muayenesinden geçmeleri halinde planlamaları yapılabilecek. 

Resmi gazete 29378 sayılı POMEM giriş yönetmeliğine eklenen geçici madde şöyle:  “(3) Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca haklarında "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilen adaylar ilişiklerinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde, bir defaya mahsus olmak üzere devlet hastanelerinden, devlet eğitim araştırma hastanelerinden veya devlet üniversite hastanelerinden alacakları sağlık durumunun düzeldiğini belirtir sağlık kurulu raporu ile Başkanlığa başvurması halinde, tekrar Sağlık Yönetmeliğine göre sağlık kurulu raporu aldırılmak üzere hastaneye sevk edilir. Yeniden aldırılan sağlık kurulu raporunun Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca adayın o anki mevcut sağlık durumuna göre Sağlık Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde incelenmesi sonucunda hakkında "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur" kararı verilenlerin 8 inci maddedeki nitelikleri taşıyor olmaları halinde ilk başlatılacak eğitim öğretim dönemi için POMEM’lere planlamaları yapılır.” 

Editör: TE Bilisim