Üniversite tercihi yapacak olan adayların dikkat aldığı tercih kılavuzu güncellendi. İşte yeni kılavuz ve değişen konular hakkında yapılan resmi açıklamalar.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene adaylar Yükseköğretime Geçiş Sınavı düzenlenmekte ve bu sınavdan 180 üzeri puan alan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavına girmey hak kazanmaktadır. LYS 5 oturumdan oluşmakta olup adaylar istedikleri oturuma katılabilirler. Sınavların bitmesi ile önlisans ya da lisans bölümlerinde okumak isteyen adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan tercih kılavuzunu dikkate alınarak başvuru tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapmaktadır. Bu sene askeri darbe girişimi nedeni ile üniversite tercihleri 29 Temmuz 2016'da başlayacak ve 3 Ağustos 2016'da sona erecek.

Kılavuzda Neden Değişiklik Yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan tercih kılavuzu neden değişti? Bu konu hakkında sosyal medya da asılsız ilanlar dolaşmakta olsa da konu hakkında yapılan resmi açıklama şöyledir. Fethullahçı Terör Örgütünün sorumluluğu altında olan üniversitelerin tamamı kapatıldığı için bu üniversiteler listeden silinmiştir yani adaylar bu üniversitelerin hiçbirini tercih yapamayacağı için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tercih kılavuzunu değiştirdi. Eğer sizde yeni yayınlanan tercih kılavuzunu indirmek istiyorsanız aşağıda ki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Üniversite tercihleri 29 Temmuz ila 3 Ağustos arasında yapılacak olup adayların hızlı davranması gerekiyor çünkü bu sene tercih dönemleri oldukça kısa

http://osym.gov.tr/belge/1-26178/2016-osys-yuksekogretim-programlari-ve-kontenjanlari-ki-.html
Editör: TE Bilisim