Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bilindiği üzere her sene iki milyon civarı öğrenciye üniversite sınavı düzenlemektedir. Bu sene sınav sistemi değişti ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı yerine Yükseköğretim Kurumları YKS geldi.

Buna göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS hakkında adaylar detayları öğrenme çalışırken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM çok önemli bir açıklama yaptı ve yapılan açıklama ile YKS sınav başvuru kılavuzunun yayımlandığı duyuruldu. Peki detaylar nedir, sınav ne zaman yapılacak? Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS başvuru ve sınav kılavuzu yayımlandı. Peki başvurular ne zaman yapılacak? Buna göre YKS başvuruları 1 Mart 2018 ile 21 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS hakkında bazı detaylar da verildi. Yayımlanan detaylara göre Türkçe Testinde 40 soru, Sosyal Bilimler testinde 20 soru, Matematik testinde 40 soru ve Fen Bilimleri testinde 20 sorunun olacağı belirtildi. Temel yeterlilik sınavından sonra Alan yeterlilik sınavı yapılacak olup bu sınavda ise toplam 160 soru adaylara sorulacaktır.

Editör: TE Bilisim