Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinden açıklanan sınav takvimine göre Kamu Personeli Seçme sınavı ile Dikey Geçiş Sınavı başvuruları tamamlandı. Başvurularını yapamayan adaylar için yeniden başvuru ekranları açılacak. Adaylardan başvuru yapacaklar; DGS ve KPSS geç başvuru tarihlerinde sınav ücretlerini ödemeleri ve başvuru adımlarınım tamamlamaları gerekmekte.

KPSS GEÇ BAŞVURU TARİHİ

KPSS Lisans, Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavları 22 temmuzda yapılmaya başlanacak. Adaylar 10 ile 21 Mayıs tarihilerinde normal başvuru işlemlerini tamamladı. Geç başvuru yapmak isteyen adaylara 6 Haziran tarihinde 1 günlük başvuru imkanı tanınacak. KPSS geç başvuru ücretleri için Alan bilgisi ve her oturum için 60 Tl, Genel Yetenek, Genel Kültür oturumları için 90 Tl başvuru ücreti alınacak. Halk Bankası, PTT, Deniz Bank, Ziraat Bankası, Akbank, TEB, Kuveyt Türk Bankalarından ödeme yapılabilecek.

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ;

2 Yıllık önlisans mezun durumda olan yada mezun olan adayların Lisans düzeyinde eğitim alabilmeleri için DGS sınavı girmeleri gerekiyor. DGS sınavı yılda bir kez yapılmakta. ÖSYM DGS başvurularını  16 ile 24 Mayıs tarihilerinde tamamladı. Geç başvurular için 5 Haziran tarihinde bir günlük başvuru ek süre verilecek. DGS sınavı geç başvuru ücreti 150 Tl olarak açıklandı. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim