Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından adayların Lisans Yerleştirme Sınavı, Kamu Personeli Seçme Sınavı ve ALES sınavı başvuruları alınmaktadır. Normal şartlarda bu sınavlar için başvuru süreleri tamamlanmıştı ancak ÖSYM'den yapılan son dakika açıklaması ile LYS, KPSS ve ALES başvurusu yapamayan adaylar için başvuru sürelerinin uzatıldığı duyuruldu.

Adaylara Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yeni bir fırsat verildi ve başvuru yapmaya adaylar LYS, KPSS ve ALES başvurularını ÖSYM tarafından yeni tanınmış olan tarihler içerisinde yapabilecek.

YENİ BAŞVURU TARİHLERİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile LYS, KPSS ve ALES başvurusu yapamayanlar için başvuru sürelerinin uzatıldığı duyuruldu. Peki yeni başvuru tarihleri nedir?

LYS
Lisans Yerleştirme Sınavına adaylar ÖSYM'nin sitesi aracılığı ile 28 Nisan 2017 tarihinde başvuru yapabilecektir.

ALES
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı için ise adaylar yine ÖSYM'nin sitesinden başvurlarını 27 Nisan 2017 tarihinde yapabilecek.

KPSS
KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları için 5 Mayıs 2017'de KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavları için ise 4 Mayıs 2017 tarihlerinde bir günlük süre ile başvurular yeniden alınacak. Başvuru yapamayan ya da yapmayan adaylar bu tarihlerde açılacak başvuruda müracaatlarını yapabilir.

ADALET BAKANLIĞI SINAVI
Adalet Bakanlığı için yapılacak olan sınava da 17 Mayıs 2017 tarihinde bir günlük ek süre verilecek adaylar bu tarihlerde başvuru yapabilecek.

TÜM SINAV HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim