Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene akademik kariyer düşünen adaylar için ALES sınavları düzenlenmektedir. ALES genel olarak Türiye'in dört bir yanında düzenlenmekte olup ilgili ilde ALES için sınav merkezinin açılabilmesi için en az bin kişilik öğrencinin başvuru yapması gerekmektedir.

Eğer ilgili ilde bin kişiden daha az kişi ALES sınavına müracaat ederse bu adayların tamamı en yakın ALES sınav merkezine sevk edilmektedir. Buna göre adayların mağdur olmasından dolayı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ALES sınavı için yeni bir duyuru yayımlandı.

TÜM İLLERDE YAPILACAK

ALES sınav merkezinin açılabilmesi için ilgili şehirde en az bin öğrencinin ALES'e müracaat etmesi gerekmekteydi. Fakat bu karar 2018 yılı için kaldırıldı. Yani bu sene tüm şehirlerde ALES sınavı yapılacak olup en az bin öğrencinin başvuru yapma şartı aranmayacaktır.

2018 yılında ALES sınavının yapılmasından sonra kurulda yeni görüşmelerin yapılması ve detaylı bir incelemenin ardından bundan sonra ki iller için sınav merkezinin açılması konusunda nasıl bir yol izleneceğinin kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim