Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile son zamanlarda kamuoyuna sıklıkla duyurular yapılmaya devam ediyor. Bugün ÖSYM resmi internet sitesinden yine bir duyuru yaptı. Buna göre 2017-ÖSYS: Adayların Eğitim Bilgilerinin Kontrol / Güncelleme / Teyit İşlemleri ve Kamu Kurumları İşlemleri  Sisteminin Açılması başlığı kullanılarak yapılan duyuru da adaylara güncelleme açıklaması yapıldı.

YGS - LYS Başvurusu Yapanlar Dikkat

2017 yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı başvurusu yapan ve Lisans Yerleştirme Sınavı başvurusu yapacak olan adaylar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile önemli bir duyuru yapılmış oldu.

ÖSYM yaptığı duyuru da e-okul bilgisi gelmeyen, alınamayan adaylar için uyarısı yaptı. Bilindiği gibi YGS başvurusu yapan adayların e-okul bilgileri ÖSYM'ye gönderilmektedir. Ancak bu sene ki YGS başvurusunda bazı adayların e-okul’dan eğitim bilgisi gelmedi ve ÖSYM duyuru yayımladı.

BİREYSEL BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi e-okul’dan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapması gerektiğini duyurarak Kamu Kurumları İşlenme Sisteminin 17 Mart 2017 tarihinde yapılacağını duyurdu. Buna göre Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyeceği de belirtildi.
Adayların duyuru için aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

https://goo.gl/3ssZgz
Editör: TE Bilisim