Sınavlara girecek olan öğrencilerin mağdur olduğu 15 dakika kuralı son buluyor. ÖSYM Başkanı Profesör Doktor Mahmut Özer, bu yıl değişecek olan üniversiteye geçiş sistemi ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte ÖSYM Başkanı tarafından yapılan o açıklamalar...

Yeni yılla birlikte üniversite sınavına girecek olan milyonlarca gencin Merak ettiği üniversite geçiş sınavları hakkında önemli açıklamalarda bulunan ÖSYM başkanı Profesör Doktor Mahmut Özer, öğrencilerin mağduru oldu 15 dakika kuralının artık bu yıldan itibaren kalkacağını açıkladı. Yeni sistemle birlikte öğrenciler sınav başvurularını Mart ayında yaparak sınavlarına ise Haziran'da Ramazan Bayramı'ndan sonra girecekler.

Sınava girecek olan adayların en çok merak ettiği soruların başında gelen sınav süresinin uzadığını söyleyen Başkan Özer,” çıkacak olan yeni sistemle birlikte artık öğrencilerin konforu düşünülecek. sınav giriş ücretleri ile sınav giriş süresi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Artık sınavlardan soru sayısı azaldığı için bizler de ölçme kabiliyetine sağlıklı olarak odaklanacağız ve müfredattan sorular soracağız”dedi.

Binlerce öğrencinin giriş yapacağı sınavlarda adaylar artık 10.00 itibariyle sınava giremeyecek.  sınavlarda 09.45 kuralı kaldırıldı ve saat 10.00’dan sonra gelenler sınava alınmayacak.

160 lira civarında olan sınav, artık 120 TL olarak düşünülüyor ve bu ücret 2 sınav için geçerli olacak. YGS  Sınav 60 TL,  LYS ye girecek olan öğrencilerden ise her biri 40 TL iken bir öğrencinin cebinden 160 TL çıkıyordu şimdi ücret düşecek

Editör: TE Bilisim