Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sonbahar ve ilkbahar olmak üzere adaylara her sene Yabancı Dil Sınavı yapılmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan ilkbahar dönemi YDS sınavına çok sayıda aday girmiş ve sınav sonuçlarının açıklanması beklenmekteydi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2 Nisan 2017 tarihinde yapılan Yabancı Dil Sınavı İlkbahar döneminin ne zaman yapılacağı merak ile bekleniyordu ve sonunda ÖSYM'den konu hakkında açıklama yapıldı. Gelen açıklamaya göre Yabancı Dil Sonuçları açıklandı ve erişime açıldı. Adaylar sorgulamalarını yapabilmektedir.

SORGULAMA EKRANI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile Yabancı Dil Sınavı sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4260

Yukarıda ki linki takip edecek olan adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sonuç açıklanma sayfasından Yabancı Dil Sınavı sonuçlarını adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini yazarak sonuçları sorgulayabilirler.

Bilindiği üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Farsça testinde 18. soruyu, İtalyanca testinde 77. soruyu iptal etmişti. Yine İtalyanca testinde ki 67. sorunun cevabı da C şıkkı olarak değiştirilmişti. Adaylar yukarıda belirtilmiş olan link aracılığı ÖSYM ilkbahar dönemi YDS sonuçlarını sorgulayabilirler.

TÜM SINAV HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim