ÖSYM 2016 Sınav Takvimini Açıkladı

ÖSYM 2016 sınav takvimini açıkladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir bir açıklama yaparak, ÖSYM yönetimi olarak kurumun tarihinde bir ilke daha imza attıklarını dile getirdi. Demir, yönetim olarak 2016 yılında ilk defa sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağının önceden belli olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar…

2016 yılına ait ÖSYM Sınav Takvimi'ni ve takvimde yer alan sınavların hangi tarihte yapılacağı açıklandı. ÖSYM tarihinde bir ilk olan bu açıklamada sınav sonuçlarının kaç gün içerisinde açıklanacağı da belli oldu. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Ömer Demir, adayların bu uygulama sayesinde sınav sonuçlarının önceden hangi tarihte açıklanacağı hakkında bilgi sahibi olacaklarını belirterek, bu zaman çizelgesine göre kişi ve kurumların da planlamalarını daha kolay yapabileceklerini söyledi.

Sınav uygulamalarında ÖSYM yönetimi olarak her türlü teknolojik gelişmenin başarılı olarak kullanıldığını belirten ÖSYM Başkanı Ömer Demir, sonuç açıklama sisteminde de gerekli iyileştirmelerin yapıldığını belirtti. ÖSYM Başkanı Ömer Demir açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"ÖSYM yönetimi olarak, kurumun tarihinde bir ilke daha imza atıyoruz. 2016 yılı itibarıyla ÖSYM tarihinde sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı önceden belli olacak ve kamuoyu tarafından bilinecektir. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağının önceden belli olması, sınav yürütme sürecine ve sınav organizasyonuna önemli oranda katkı sağlayacaktır."

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında adaylara başarılar dileyen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer DEMİR, tüm adaylarımızın hayallerine ulaşmasını ve sınavlarla ümit ettikleri geleceğe kavuşmasını dilerim ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim