Liselere Giriş Sınavına giren yaklaşık bir milyon öğrencinin merakla beklediği LGS sonuçları duyuruldu. 2 Haziran 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sınavda bir milyondan fazla öğrenci  LGS sınavından aldıkları puanlarla tercih yapacak?

LGS SINAV SONUÇLARI;

LGS sonuçları http://sonuc.meb.gov.tr/ adresinden öğrenilebilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar sınav sonuçlarına itiraz edebilmeleri için 5 gün süre tanındı. Sınav sonuçlarına itirazlar elektronik ortamda yapılabilecek. MEB'ten yapılan açıklamaya göre adaylar almış oldukları merkezi puanlar ile birlikte Türkiye genelinde yüzdelik dilimlerini de öğrenebilecek. MEB sınav sonuçlarına ilişkin sayısal verileri ve istatistiki bilgileri daha sonra açıklayacak.

TERCİHLER NE ZAMAN ALINACAK?

Sınava giren öğrenciler için hesaplanan merkezi puanlar ile tercih ve yerleştirme işlemleri yapılacak. Adaylar tercihlerini yayımlanan kılavuza göre yapacaklar. Yerel yerleştirme ile okul tercihleri yapan adaylar sınavla öğrenci alan okullara yüzdelik dilimleri dikkate alınarak tercih yapmaları önerildi. 

Sınav sonuçları: http://sonuc.meb.gov.tr/

Editör: TE Bilisim