Milli Eğitim Bakanlığı her sene aralıklarla ehliyet almak isteyen adaylara yazılı olarak sınav düzenlemektedir. Bu sınavdan başarı ile ayrılan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanmaktadır. Yazılı sınavda başarılı olamayan adaylar ise direksiyon sınavına girememektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da sınav sisteminde değişikliğe gidildiği belirtildi. Bundan sonra adaylar kağıt, kalem ile yazılı sınava girmeyecek Peki neler değişti? Adaylar yazılı sınava hiç mi girmeyecek yoksa yazılı sınavlar artık başka türlü mü yapılacak.

ELEKTRONİK SINAVA GEÇİLDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da bundan sonra ki ehliyet sınavlarının elektronik sınav olarak yapılacağı belirtildi. Yani artık kağıt, kalem, silgi ile girilen yazılı sınavlar tarihe karışacak. Ehliyet almak isteyen adaylar elektronik ortamda önlerinde bulunan tabletlerde ki soruları çözerek sınavlarını tamamlayacak. Peki her ilde elektronik sınav olmuyordu. Artık olacak mı?

HER İLDE SINAV OLACAK

Normalde bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı elektronik ehliyet sınavı sadece büyük şehirlerde yapılmaktaydı. Ancak bundan sonra her ilde elektronik sınav olacak. Bu sayede kağıt, kalem gibi tasarruflar sağlanacağı gibi yine sınavların hızlı okunması ve sınavlarda ki hata payının oldukça az olması sağlanacaktır.

TÜM SINAV HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim