LYS’nin İlk Oturumu Kolaydı

Lisans yerleştirme sınavının ilk oturumu Sosyal Bilimler testi olarak 13 Haziran Cumartesi günü yapıldı. Henüz sorular ÖSYM tarafından açıklanmadı. Fen Bilimleri Dershanesi'nden Cihan Yeşilyurt, Final Eğitim Kurumları'ndan Celil Vardar ve Fem Yayınları'ndan Faruk Ardıç LYS soruları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan değerlendirmede Tarih sorularının kısa metinlerden oluştuğuna ve Kronoloji, soğuk savaş ve Atatürk dönemi sorularının biraz zor olduğuna değinildi. Ancak uzmanlar genel anlamda sınavın kolay olduğunu söyledi.

Coğrafya sorularında ise daha çok harita ve iklim bilgisi sorularının olduğunu belirten eğitimciler, uzun ve şekilli soruların olduğunu söyledi. Yine Coğrafya-2’de de zorlayıcı soru olmadığına dikkat çekildi.

Felsefe sorularında ise psikoloji sorularının yoruma dayalı ve kolay paragraflardan olduğunu belirten eğitimciler, uzun ama basit sosyoloji sorularının olduğunu söyledi. Pozitif ayrımcılıkla ilgili soruda seçenekler birbirine yakın olduğu için öğrenciler çelişkiye düştü diyen uzmanlar, öğrencilerin mantıkta zorlandığını belirti. Din Kültürü sorularının ise en çok zorlanılan sorular olduğu ve seçeneklerin karmaşık ve birbirine yakın olduğunu dile getirdi.

Öğrenciler matematik ve dil sınavına girmeye hazırlanıyor. Toplam 953 bin 280 adayın iyi bir üniversiteye girmek için yarıştığı LYS'ler 14 Haziran tarihinde iki oturumla devam etti. İlk olarak adaylar saat 10:00’da LYS-1'e (Matematik) girdi.

Editör: TE Bilisim