LYS Soru ve Cevapları Açıklandı mı?

Üniversiteye girmek için binlerce öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavının son oturumunda ter döktü. Sınav Türkiye’nin 81 ilinde ve Lefkoşa’da yapıldı. Bu sınav bu yıl için son LYS sınavı oldu. Sınav dün saat 10:00’da Türkiye’nin 81 ili ve Lefkoşa’da eş zamöanlı olaran başlayan sınav 2 bin 532 sınav merkezinde yapıldı. 772 bin 735 adayın girdiği sınav 120 dakika sürdü ve tek oturum olarak gerçekleşti.

Öğrenciler 2015-LYS: Fen Bilimleri ve Edebiyat-Coğrafya sınavının temel soru kitapçıklarında yer alan soruların % 20’sine internet üzerinden ulaşabiliyor. Ayrıca 10 gün süre ile ÖSYM aday işlemleri sisteminden LYS soruları ve cevaplarının tamamına ulaşmak mümkün. şimdi ise adaylar LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

ÖSYM tarafından 2015-LYS fen bilimleri ve edebiyat-coğrafya sınavının Temel Soru Kitapçıkları'nda yer alan soruların yüzde 20'sinin yayımlanması ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden adayların erişimine açılması hakkında da bir duyuru geldi. Yapılan açıklamada sınav sorularının yüzde 20’sinin bütün internet kullanıcılarına Sınav sorularının tamamı ise ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sisteminden 10 gün süreyle sadece ilgili sınava sınavlara başvuran adayların erişimine açılacağı belirtildi. Adaylar sınav soruları ve cevaplarına https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve kişisel şifreleri ile ulaşabilecekler.

Sadece yüzde 20’lik kısmı ÖSYM tarafından yayınlanan soru kitapçıklarını diğer basın yayın organları da hiçbir telif hakkı ödemeden kullanabilecek. Ancak soruların tamamı herhangi bir yerde paylaşılırsa, paylaşanlar hakkında yasal işlemler yapılacak.

Editör: TE Bilisim