Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi her sene lise mezunu olup Yükseköğretime Geçiş Sınavından baraj puanını aşmış öğrencilere Lisans Yerleştirme Sınavı düzenlemektedir. Bu sınavdan alınan puanlar ile adaylar dört yıllık lisans bölümlerine yerleşmeye çalışmaktadır. Ancak adayların geneli yaptığı yanlış tercih yüzünden açıkta kalmaktadır. Açıklanan verileri incelediğimizde kontenjanların büyük bölümünün boş kaldığı görülmekte ve yaklaşık olarak 700 bin adayın yanlış tercih yaptığı görülmektedir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi açıkta kontenjan kalmaması ve adayların doğru tercih yapması için kılavuzda bazı değişikliklere gitti.

LYS Kılavuzunda Yapılan Değişiklikler

Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yayınladığı kılavuzda üniversite hakkında bilgi vermeye başladı. Örneğin okula giren öğrencilerin başarı puanları verildi. Aynı zamanda üniversiteyi bitirerek KPSS ve eşdeğerğinde sınavlara girip bu sınavlardan alınan en yüksek ve en düşük puanlarda kılavuzda belirtildi. ÖSYM öğrencilerin yanlış tercih yapmasını engellemeye çalışmak için kılavuzda bu gibi değişiklikler yapmayı uygun gördü.

Meslek Liseliler Dikkat!

Öte yandan ÖSYM meslek liseli öğrencilere ciddi derecede bir uyarı yaptı. Artık meslek lisesini bitiren öğrencilere ek puan verilmeyecek. Bilindiği gibi bundan önceki yıllarda meslek lisesi mezunu olan adaylara kendi bölümlerine yerleşmeleri kaidesiyle ek puan verilmekteydi. Artık bu puan kaldırıldı. Ancak mezun olan adaylara ek puan verilmeye devam edilecek. LYS 2016 sınavları 18 Temmuz'da açıklanacak. Başvurular 26 Temmuz ila 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak.
Editör: TE Bilisim