Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile lise son sınıf öğrencisi ve lise mezunları için yapılan Lisans Yerleştirme Sınavına YGS'den 180 ve üzeri puan alan adaylar girebilmektedir. Bu sene de Lisans Yerleştirme Sınavı Haziran ayı itibari ile yapılacak ve toplam dört farklı oturum düzenlenecek.

Lisans Yerleştirme Sınavı sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümleri için düzenlenecektir. Adaylar istedikleri tüm oturumlara girebilecektir. LYS oturum ücretleri 40 lira idi ve başvurular normal şartlarda sona ermişti ancak ÖSYM'den son dakika açıklamasının gelmesi ile sınava 28 Nisan 2017 tarihinde adaylar bir gün süre ile müracaat edebilecek. LYS'de bu sene açık uçlu soru dönemi de başlıyor.

AÇIK UÇLU SORULAR

Bilindiği üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin gündeminde uzun bir süredir LYS'de açık uçlu soruların sorulması bulunuyor. Lisans Yerleştirme Sınavında bu sene açık uçlu sorular sorulacak. Peki açık uçlu sorular nasıl sorulacak.

Buna göre cevapları bir, iki kelime olan ya da bir kaç hanelik rakam olan sorular açık uçlu olarak sorulacak ve öğrenciler bu soruların cevaplarını optiklere işaretleyecek. Her ders için maksimum birkaç tane sorulması beklenmekte olup ilerleyen yıllarda açık uçlu soruların daha sık sorulacağı tahmin edilmektedir.

LYS BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI HABERİ İÇİN TIKLAYIN
LYS SINAVI OTURUM TARİHLERİ İÇİN TIKLAYIN
Editör: TE Bilisim