Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bilindiği üzere uzun süredir açık uçlu soru sormayı sınavlarda düşünmektedir. Ancak bu konu da çalışmaların yetersiz olması nedeniile bir türlü açık uçlu sorular adaylara yönetilememişti. Bu sene yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavında adaylara açık uçlu sorular sorulacak.

Peki Lisans Yerleştirme Sınavında sorulacak olan açık uçlu sorular nasıl olacak? Açık uçlu soru döneminin başlıyor olması adaylara ürkütücü geliyor mu? Örnek açık uçlu sorular var mı?

AÇIK UÇLU SORULAR

Öncelikle adayların açık uçlu soru döneminden endişelenmemesi gerekmektedir. Çünkü sosyal medya da belirtildiği gibi açık uçlu sorular zor olmayacak. Bu açık uçlu sorular bir cümle, bir sayı ya da bir kelimeden ibaret olacaktır. Adaylar bulmuş oldukları cevabı forma kodlamaları gerekmektedir.

Lisans Yerleştirme Sınavında uygulanacak olan açık uçlu soru döneminin ilerleyen yıllarda daha da yaygınlaşması ve eleyiciliği artması için açık uçlu soruların daha da artması beklenmektedir. Açık uçlu soruları gerekli optiğe işaretleyecek olan adayların yanlış kodlama yapmaması için özen ile işaretlemesi gerekmektedir. Zaten açık uçlu sorunun cevabı bir cümle, bir sayı ya da bir kelimeden oluşacaktır.

LYS HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim