18 Haziran 2016 tarihi ile Lisans Yerleştirme Sınavı macerası adaylar için başladı. İlk gün LYS - 4 sınavı yapıldı. Sınavın bitmesi ile basın mensuplarının öğrencilerden fikir alma sorularına genelde pozitif yaklaşımlar geldi ve pek çok öğrencinin sınavın normal geçtiğimi belirtmesini gördük.

Geçtiğimiz hafta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı yaptığı açıklama ile sınavın eleyici olacağını belirtmişti. Acaba fikirlerinden vaz mıgeçtiler derken LYS - 1 sonunda pek çok aday hüsrana uğradı.

Okullarda sınavdan erken çıkışlar görüldü ve sosyal medyadan yapılan yorumlar incelendiğinde adayların Geometri'de neredeyse kalem oynatamadığı görüldü. Matematik sınavıda pek çok aday için zor bulundu ancak yinede Geometriye göre kolay olduğu söylendi. İki sınavın bitmesi ile birlikte ÖSYM'nin sınav sorularını açıklaması beklenmeye başlandı.

LYS - 1, LYS - 4 Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlandı

18 Haziran 2016 ve 19 Haziran 2016 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavlarının soru kitapçığı ve yanında cevap anahtarı yayınlandı. Ancak ÖSYM uyarı yaptı. Söz konusu kitapçığın çoğaltılması ve dağıtılması kesinlikle yasak. Adaylar sadece soru kitapçığını interaktif ortamda bakabilir fakat hiçbir şekilde çoğaltamaz. Soruların çoğaltılmasının tespit edilmesi ile söz konusu adaya yaptırım uygulanabilir. Söz konusu sınavın soru ve cevap anahtarını detaylı şekilde incelemek isteyen adaylar aşağıda ki linkli takip edebilir.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-26136/2016-lisans-yerlestirme-sinavi-lys4-lys1-temel-soru-kit-.html
Editör: TE Bilisim