Kamu Personeli Seçme Sınav oturumları tamamlandı. KPSS ÖABT sınavına yaklaşık 306 bin aday katıldı. Adaylar sınavın tamamlanmasının ardından sonav sorularının erişime açılmasını beklemekteler. Diğer yandan KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı daa önce ÖSYM sınav takvimi ile belirlendi. 

KPSS ÖABT SINAV SONUÇLARI;

5 Ağustos tarihinde yapılan KPSS ÖABT sınavı 10:15 saatlerinde başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan ÖSYM sınav takvimine göre sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak. 

ÖABT sonavında 16 branştan 306 bin aday katıldı. Buna göre Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği  mezunlarıda zorunlu olan ÖABT sınavına katıldılar.

Adaylar sınavın tamamlanmasının ardından sosyal medyada sınav yorumlarını paylaştı. Sınav nasıl geçti yorumlarınızı sitemizden paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim