Geçtiğimiz gün 27 Mart 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan duyuru da Kamu Personeli Seçme Sınavı alan bilgisi müracaatlarının başladığı ve adayların 31 Mart 2017 tarihine kadar başvurularını kesin olarak yapması gerektiği duyurulmuştu.

Bilindiği üzere ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı alan bilgisi müracaatları kabul edilmekte olup bu sınava başvuru yapacak olan adayların öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu lisans düzeyi müracaatını yapması gerekmektedir. Bu sınava başvuru yapmayan adaylar alan bilgisi sınavına müracaat yapamaz.

SON BAŞVURU 31 MART 2017

Şu anda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemi üzerinden KPSS alan bilgisi başvuruları halen sürüyor. Adayların 31 Mart 2017 tarihine kadar kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar kayıtlarını yapmayan adaylar bir daha başvuru yapamayacaktır.

https://ais.osym.gov.tr/

OTURUM BAŞI ÜCRET NE KADAR

Kamu Personeli Seçme Sınavı alan bilgisi sınavı çeşitli oturumlardan oluşmakta ve adaylar oturum başı para vermektedir. Peki 31 Mart 2017 tarihinde başvuruları sona erecek olan KPSS alan bilgisi sınavlarının oturum başı ücreti ne kadar?

Buna göre KPSS alan bilgisi sınavı oturum başı ücreti 40 liradır. Adayların katılacakları her oturum için ÖSYM'nin anlaşmalı bankalarına ya da kredi kartından 40 liralık ödemeyi yapması gerekmektedir.