Kamu kurum ve kuruluşlarında personel alımı için gerçekleşen merkezi atama olan 2018/1 KPSS atamalarında tercih işlemleri başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzunda adaylara tercihlerini nasıl yapacaklarını detayları olarak aktarmakta. Peki tercih işlemlerinde başvurunuzun geçersiz olmaması için uyulması gereken bazı kurallar bulunmakta. İşin olsa ekibi olarak memur adaylarının tercih işlemlerinde dikkat etmesi gereken kuralları aktarıyoruz.

TERCİHLER YAPACAK ADAYLAR DİKKAT?

Adaylar ÖSYM Aday İşletim Sistemi üzerinden T.C. Kimlik numarası ve geçerli olan şifreleri ile giriş yapabilecekler. Tercih işlemleri için 15 Tl ücret ödenmesi gerekmekte.

Adayların 657 sayılı devlet memurlarında belirtilen memur olma şartları taşımaları gerekiyor. 18 yaşını doldurmayan adayların (meslek-sanat okulunu bitirenler için 15 yaş) memur olma şartını taşımamaktalar.

Tercih ücreti :  Adaylar 15 Tl tercih ücretini 6 temmuz tarihi mesai saatine kadar ödemesi gerekiyor. Tercih ücretini yatırmayanların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bunun için ÖSYM e-işlemler menüsünde yer alan ödemeler sekmesinde kredi kartı ile ödeme yapılabileceği gibi. Kılavuzda belirtilen bankalar aracılığı ile de yapılabilecek.

Üst öğrenim bitirenler: Orta Öğretim mezunu olarak başvuru yapanlar için..  Adaylardan daha önce yani 31 Mart 2016 tarihinden önce Lisans mezunu oldukları halde lisans mezuniyetini bildirmeyen adaylar tercihleri geçersiz sayılır. 24 Ağustos tarihinde ön lisans mezunu olup bunu bildirmeyenler buna karşın ortaöğretim mezunu olarak sınava başvuru yapanların başvuruları üst öğrenim bitirmiş olmaları nedeniyle geçersiz sayılır. Ön lisans olarak sınava başvuran adaylar için ise 31 Mayıs 2016 tarihi ve öncesinde lisans mezunu olup bunu bildirmeyenlerin tercihleri geçersiz olacaktır.  

Editör: TE Bilisim