İŞKUR 3 bin iş ve meslek danışmanı pozisyonu için yıl içerisinde 3 bin kişilik atama yapmaya hazırlanıyor. İMD sertifika başvuruları sürüyor.
İŞKUR geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığına yaptığı başvurusunda 3 bin kişili iş ve meslek danışmanı pozisyonu için personel alımı yapma isteğinde bulundu. Her ne kadar konu hakkında kesin bir dönüş açıklaması yapılmasa da İŞKUR'un yüksek ihtimal ile bu sene içerisinde iş ve meslek danışmanı pozisyonu için 3 bin kişilik personel alımı yapması beklenmektedir.

Bu pozisyona müracaat etmek isteyen adayların lisans mezunu olması ve iş ve meslek danışmanı sertifikasına sahip olması gerekmektedir. İMD sertifikası almak isteyen adaylar için 19 Mart 2017 tarihine kadar müracaatlar devam ediyor.

İMD Sertifikası Ne İşe Yarayacak

Sınav ücretinin 700 lira olarak bildiğimiz iş ve meslek danışmanı sertifikası adayların ne işine yarayacak. Lisans mezunu adayların alacağı İMD sertifikası yıl içerisinde yapıla İMD atamalarında adaylara atanma şansı sunmaktadır.

Bu sene 3 bin kişilik İMD personeli ataması yapılırsa bu atamaya İMD sertifikasına sahip olan adaylar müracaat edebilecek.

NASIL MÜRACAAT EDİLİR

Sınav Ücreti: 700 Lira


İMD sertifikasına müracaat etmek isteyen adaylar nasıl başvuru yapabilir. Haberin altında bulunan link aracılığı ile adaylar internet ortamı üzerinden gerekli bilgiler ve banka dekontunu sunarak başvurularını yapabilir. İMD sertifikası için 25 Mart 2017 tarihinde sınav yapılacaktır.

http://basvuru.sakarya.edu.tr/HizliSin/2175
Editör: TE Bilisim