Geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuru ile İŞKUR'un Maliye Bakanlığına iş ve meslek danışmanı pozisyonuna 3 bin personel alımı için müracaat ettiği belirtilmişti. Adaylar İŞKUR'un iş ve meslek danışmanı pozisyonu için atama ilanı yayımlaması beklenirken İMD sertifika müracaatları devam ediyor.

Lisans mezunu olup iş ve meslek danışmanı sertifikasına sahip olan adaylar iş ve meslek danışmanı memur personel alım ilanlarına da müracaat edebilmektedir. Önümüzde ki süreçler içerisinde İMD personel alım ilanının yayımlanması ile İMD sertifikası olan adaylar müracaat edebilecek.

İMD SERTİFİKASI NASIL ALINIR

İŞKUR 3 bin İMD sertifikası başvuruları 19 Mart 2017 tarihine kadar devam ediyor. Peki İŞKUR İMD sertifikası nasıl alınır. 

http://basvuru.sakarya.edu.tr/HizliSin/2175

Yukarıda verilmiş olan linki takip edecek olan adaylar Sakarya Üniversitesinin resmi internet sayfası aracılığı ile İŞKUR İMD sertifikası alımı için başvurularını gerçekleştirebilir. Tüm detaylar yukarıda ki linkte belirtilmiştir.

Başvuruların yapılması ile 25 Mart 2017 tarihinde İMD sertifikası sınavı yapılacak. Sınavın sonuçlanması ile gerekli adaylar İMD sertifikasına sahip olacak. Sertifikaların dağıtılması ile Maliye Bakanlığı tarafından onay verilmesi ve İŞKUR'un 3 bin kişilik iş ve meslek danışmanı pozisyonuna alım yapması beklenmektedir. Adayların 19 Mart 2017 tarihine kadar yukarıda ki linkten başvurusunu gerçekleştirmesi gerekmektedir.