Hem Lise Hem Üniversite Kayıtları Aynı Günde Başladı

Bu gün itibari ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sonuçlarına göre lise tercihi yapacak olan öğrenciler devlet liselerine tercih işlemlerine başladı. 8. Sınıf öğrencileri bu gün itibari ile TEOG Yerleştirmeye Esas Puanı sonuçlarına göre tercih yapıyor. Tercihlerin son tarihi ise 16 Temmuz 2015. Yapılan açıklamaya göre tercihler sadece elektronik ortamda yapılacak. Öğrencilerin 25 okul tercih etme hakları bulunuyor. Tercih işleminden sonra adaylar bulundukları ortaokul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaklar. Eğer tercihlerini onaylatmazlarsa tercihler geçersiz sayılacak.

14 Ağustos 2015 tarihinde de TEOG tercihlerinin tamamlanmasının ardından hem tercih sonuçları hem de boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 17-21 Ağustos tarihleri arasında yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin ilk aşaması yapılacak daha sonraki aşamalar için tarihler ise 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos-4 Eylül olarak açıklandı.

Bu gün üniversite adaylarını da tercih heyecanı sardı. Üniversite tercihleri de bu gün başladı ve 14 Temmuz 2015 tarihine kadar devam edecek. Üniversite adayları LYS ve YGS puanına göre yapacakları tercihlerini yaparken www.osym.gov.tr adresinde ÖSYM tarafından yayımlanan ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndaki bilgileri dikkata alarak yapmaları gerekiyor. Üniversite tercihleri de elektronik ortamda yapılacak. Adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan Aday İşlemleri sayfasından TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile tercih yapabilecekler. Başka bir yolla yapılan tercih işlemleri geçerli sayılmayacak. Tercih işlemleri devam ettiği süre boyunca üniversite adayları tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Ancak tercih işlemleri sona erdikten sonra tercihlerde değişiklik yapılması söz konusu olmayacak.

Editör: TE Bilisim