Kamuda çalışmak isteyen engelli memur adaylarının uzun zamandır beklediği duyuru nihayet yayımlandı. Kamu kurumlarında her yıl gerçekleşen EKPSS yerleştirme takvimi, EKPSS sınavı, kura kaydı takvimi Devlet Personel Başkanlığının İnternet sitesinde duyuruldu.

ENGELLİ MEMUR ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU

Engelli kamu memuru atamaları için tercih ve atama takvimi kesinleşti. Kamu kurum ve kuruluşlara yapılan engelli memur atamaları için adaylar uzun zamandır istihdam konusunda taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve diğer bakanlıklara iletmişlerdi. Bir çok platforma atamaların belli olması için seslerini duyuran adayları sevindiren atama için beklenen haber geldi. Öğrenci Seçme ve yerleştirme Merkezinin görüşü doğrultusunda hazırlanan takvim Devlet Personel Başkanlığının resmi İnternet sitesinde yayımlandı. Yapılan duyuruda 2018 yılı içerisinde gerçekleşecek olan engelli kamu memuru alımlarından 2018/1 dönemi tercih işlemleri 06 mart ile 16 mart tarihleri arasına alınacağı belirtildi. 2018/2 dönemi atamalarının ne zaman olacağı ise henüz belirlenmedi, daha sonra devlet personel başkanlığınca duyurulacak. Ayrıca EKPSS veya Kura tarihlerinde değişikler yapılması durumlarında tekrar duyurulacak.

EKPSS TAKVİMİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan sınava başvurular, 06 Şubat tarihinde alınmaya başlanacak ve 21 Şubat 2018 tarihinde ise son bulacak. Mazereti nedeniyle kayıt yapamayan adaylar için 13 ve 14 mart tarihinde yeniden başvuru alınacak. EKPSS sınavı 22 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.