Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene önlisans bölümü öğrencileri için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) düzenlenmektedir. İlgili sınava katılan adaylar ön lisans bölümünden lisans bölümüne geçerek 4 yıllık üniversite mezunu olabilmek için ter dökmektedir.

Bu sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile ön lisans mezunu adaylara Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 23 Temmuz 2017 tarihinden düzenlendi. Sınav sonuçlarının normalde kısa süre sonra bayramdan önce açıklanması bekleniyordu fakat bayram tatilinin uzamasından dolayı sınav sonuçları da bayramdan sonraya sarktı ve sonumda müjdeli haber Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapıldı.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

https://sonuc.osym.gov.tr/

Yukarıda belirtilmiş olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sonuç sayfasını takip edecek olan adaylar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını öğrenebilir. İlgili ekrana T.C. kimlik numaraları ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi şifrelerini girecek olan adaylar DGS sonuçlarını görebilmektedir.

İstediği puanı alabilen ön lisans öğrencileri bölümleri ile alakalı olan lisans programlarına yerleşebilecek ve eğitimlerine farklı bir ilin farklı bir lisans programında 3. sınıf öğrencisi olarak devam edebilecektir. Bu sayede öğrenciler lisans mezunu olarak diplomalarını elde edebilecek.

DİĞER SINAV HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim