Açık öğretimde okuyun yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması tüm ÖSYM sınavlarında uygulanmakta. Anadolu Üniversite Açık öğretim Fakültesi öğrencilerine de uygulanmaya başlayan yanlışın doğruyu görülmesi uygulaması için AÖF öğrencileri tarafından tepki ile karşılanmıştı. İstanbul ve Atatürk Üniversitesi ile Anadolu Üniversiteleri açık öğretim sistemi ile öğrenim gören önemli üniversiteler öğrencilerine bu uygulama ile sınav değerlendiriyor.

ATA AÖF, AUZEF ve AÜ AÖF öğrencileri 4 yanlış 1 doğu uygulamasını Kamu Denetçi Kurumuna taşıması sonrası KDK uygulamanın devam etmesi yönünde karar verdi. Üniversitelerin bu uygulamayı rastgele işaretleme yapılmanın önüne geçilmesi için yapıldığını aktardı. 

KDK AÖF SINAVI İÇİN KARARINI VERDİ!

KDK tarafından verilen karar şöyle: " Üniversiteler tarafından söz konusu uygulamanın getirilmesi amacının; açıköğretim programları mezunlarının dersleri yeterince çalışmadan, öğrenim görmekte olduğu alanda gerekli bilgiye sahip olmadan sadece rastgele işaretleme yaparak ilgili alandan mezun olduklarının gözlemlenmesi nedeniyle eğitimdeki kalitenin düşürülmemesi yükseköğretim programlarından donanımlı öğrencilerin mezun olması, uygulamada birliğin sağlanması olduğu tespit edilmiştir."  denildi. Kamu Denetçi Kurumu tarafından verilen karar öğrencileri üzecek. açıköğretim sistemi ile öğrenimlerine devam eden öğrenciler gelecek hafta sınava girecekler.  

Editör: TE Bilisim