Eskişehir Anadolu Üniversitesi açık öğretim sistemi ile öğrenim gören yüz binlerce öğrencinin kayıt ücretleri yeni dönemde daha az olacak.

Açıköğretim sistemi ile öğrenim gören öğrencileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Anadolu Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre yeni dönemde AÖF ders kitapları kaldırılacak bunun yerini ise dijital materyaller alacak. Açıköğretim Ders kitaplarının kaldırılması ile israfın önüne de geçilmiş olacak. Buna göre aöf harç ücretleri ne kadar olacak?

Basılı kitap ve materyallerin yerini E Kampüs sistemi ve uzaktan eğitimi destekleyici diğer materyallerin arttırılması yoluna gidilecek. Buna göre 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde gerek öğrenciler için gerekse doğanın korunmasında, tasarrufun sağlanmasında önemli bir adım atılmış olacak.

AÖF KAYIT ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Açıköğretim ders kitaplarının tamamen kaldırılmasının ardından yeni kayıt döneminde harç ücretlerinde önemli bir düşüş yaşabilir. Önceki dönemde kayıt ücretleri ortalama olarak 275 Tl olarak belirlenmişti. Yeni dönem harç kayıt ücretlerinin ne kadar olacağı henüz belli değil, fakat 40 Tl ile 70 Tl aralığında bir düşüş öngörmekteyiz.

İŞİN OLSA 

Editör: TE Bilisim