Adalet Bakanlığı her sene açık pozisyonlar için çok sayıda personel alımı gerçekleştirmeye devam etmektedir. Bilindiği üzer alım ilanları Adalet Bakanlığı kurumu aracılığı ile hazırlanmakta ve Devlet Personel Başkanığı tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır.

Bilindiği üzere Ocak 2017'de Adalet Bakanlığı lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için açıktan atama başvurularını kabul etmiş ve başvuruları alınan adaylar yazılı ile sözlü sınavlara gireceği belirtilmişti. Ocak ayında alınan başvurular değerlendirildi ve Şubat ayında yazılı sınavlar yapıldı. Sözlü sınavlar ne zaman yapılacak diye beklenirken bu konu hakkında da duyuru yapıldı.

MÜLAKATA HAK KAZANANLAR BELLİ OLDU

Adalet Bakanlığı açıktan atama yöntemi ile 810 memur alımında Şubat ayında sınavlar tamamlanmıştı. Sınavlarda başarılı olan adayların sözlü sınavlara çağrılması beklenirken sonunda Adalet Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan sonuç sorgulama sayfasından detaylar belli oldu.

Sınava giren adaylar T.C. kimlik numaraları ile sonuçlarını sorgulayabilir ve mülakata hak kazanıp kazanmadığını öğrenebilir. Mülakata hak kazanan adaylar için tarih ve yer bilgileri yine adaylara aynı ekran üzerinden paylaşılacaktır.

Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, yüksekokulların adalet programı ile adalet ön lisans programı mezunları için en yüksek puan alandan en düşüğe göre sıralama yapılırken, diğer adaylar için ise kendi aralarında almış oldukları puanlara göre sıralamalar yapılmıştır. Sonuçlar için aşağıda ki linki takip ediniz.

http://www.pgm.adalet.gov.tr/sinavsonuclari/m%C3%BClakaticra2017/index.html

ADALET BAKANLIĞI DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim