Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan hakim ve savcıların bir bölümü FETÖ'den dolayı ihraç oldu. Adli ve yargı sisteminde her hangi bir eksikliğin yaşanmaması için staj olarak görev yapmakta olan personeller göreve başladı. Yine açık kadrolar için de yeni hakim ve savcı alımı yapılacağı belirtilmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamasında düzenlenecek sınav ile 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapılacağını duyurmuştu. Buna göre bu alımlara ilişkin yapılan duyuru ile hakim ve savcı alımı müracaat tarihlerinin duyurulduğu belirtildi.

MÜRACAAT TARİHLERİ DUYURULDU

Adalet Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama da 2 bin adli yargı hakim ve savcı ile 750 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı alımı yapılacağı belirtilirken başvuru tarihlerinin ne zaman olduğu belirtildi.

Buna göre Adalet Bakanlığı 2 bin 750 hakim ve savcı alımı müracaatları 6 Nisan 2017 - 13 Nisan 2017 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak.

Bir sınava katılacak olan adaylar 165 TL ücret ödeyecek iken iki farklı sınava girecek olan adaylar 245 TL ödeme yapacak. Müracaatların alınması ve sınavın düzenlenmesi ile başarılı bulunan adaylar Adalet Bakanlığı bünyesinde hakim ve savcı olarak istihdam edecek.
Editör: TE Bilisim