2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlamasına yaklaşık 1 ay kala YKS tercihleri sona erdi. Üniversite öğrencilerinin merak ile beklemiş olduğu YKS tercih ve yerleştirme sonuçları ise bir çok öğrenci için büyük bir soru işareti oldu. ÖSYM’nin resmi internet sitesi tarafından yapılan tercih işlemlerinin sonuçları ise adaylara 31 Ağustos 2018 tarihinde ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden tercih yapan adaylara duyurulacaktır. Sınava giren adayların sınav sonuçlarında olduğu gibi tercih işlemlerinde de sonuçları basılmayıp, adreslerine de gönderim olmayacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ EYLÜL’DE

YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye kayıt yapma hakkın kazanan tüm adayların kayıt işlemlerini ÖSYM’nin sınav takviminde açıklamış olduğu 3-7 Eylül tarihleri arasında olacağı belirtildi. İnternet üzerinden yapmak isteyenlere özel olarak yapılan elektronik kayıtlar ise 3-5 tarihleri arasında yapılarak öğrencilerin yeni üniversitelerine kayıt yapma hakları sağlanacak. Bu süreç içerisinde kayıt haklarını kullanmayan adaylara ise yeniden bir kayıt hakkın tanımayacağı belirtildi.

TERCİH SÜRELERİNİN UZATILMASINI BEKLEYEN ADAYLARA YÖNELİK AÇIKLAMA

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapılan açıklamaya göre, yayımlanan tercih kılavuzunda yazan kuralların aynen uygulanacağı bu yüzdende tercih işlemlerinin belirtilen tarihlerde tamamlamaları gerektiğini, ekstradan bir sürenin verilmeyeceği açıklandı. ÖSYM sisteminde bir kere bir programa tercih yapan adaylar belirlenen sürenin bitimine kadar tercihlerinde oynama, değiştirme hakkı sunulabilecek.

Editör: TE Bilisim