Bilindiği üzere her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile lise mezunu adaylara üniversite sınavları yapılmakta olup bu sene üniversite sınav sistemi değiştirildi ve adaylar ilk kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girecek.

Buna göre her sene üniversite sınavlarına ortalama 2 milyon civarı aday girmekteydi bu sene ilk kez yapılacak olan sınavı incelemek amacıyla da bir çok kişinin gireceği tahmin edilmekteyken kamuoyuna Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye toplam kaç kişinin başvuru yaptığı öğrenildi. Buna göre sınava başvuru yapan kişi sayısı TYT, AYT, YDT olarak ayrıldı.

SINAVA KATILACAK ADAY SAYISI AÇIKLANDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından merak ile beklenen açıklama yapıldı. Buna göre yeni yapılan açıklama ile Temel Yeterlilik Testine (TYT) 2 milyon 322 bin 421 adayın, Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) 1 milyon 982 bin 669 aday, Yabancı Dil Testi'ne (YDT) ise 128 bin 457 adayın başvuru yaptığı öğrenildi.

GEÇ BAŞVURULAR 4 NİSANDA YAPILACAK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınava katılacak toplam aday sayısı açıklandı ve geç başvuru tarihi de duyuruldu. Buna göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girecek toplam aday sayısı açıklandığı gibi sınava her hangi bir nedenden dolayı başvuru yapamayan ya da sınav ücretini yatırmayı unutan adayların ilgili sınava 4 Nisan'da müracaatlarını yapması ve ödemelerini de gerçekleştirmesi gerektiği belirtilmektedir.

Editör: TE Bilisim