Diyanet personellerinin atama ve görevlendirmelerde esas alınan MBSTS sınavı ne zaman yapılacağı belli oldu. Sınava başvuru yapacak olan adayların ÖSYM internet sitesine giriş yaparak başvuru yapabilirler. Nisan ayında yapılacak olan sınav 90 dakika sürecek ve adaylara 60 soru yöneltilecek. 

Diyanet İşleri başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı için başvuru kılavuzu yayımlandı. Kılavuz ÖSYM internet sitesi üzerinden adaylara duyuruldu. MBSTS başvuru kılavuzuna göre başvurularda dikkat edilmesi gerekenleri işin olsa ekibi olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı seviye tespit sınavına başvurular 14 şubat tarihi itibari ile başladı. Başvuru ücreti ne kadar olacağı da elli oldu. Başvuruya ilişkin detayları paylaşıyoruz.

2018 MBSTS BAŞVURU TARİHİ

2018 yılı mesleki bilgiler seviye tespit sınavı 7 Nisan 2018 tarihinde yapılacak. ÖSYM tarafından yapılacak olan başvurular 14 şubat ile 22 şubat tarihleri arasında alınacak. Elektronik ortamda yapılacak olan başvurularda adayların 125 Tl sınav ücreti yatırması gerekli olacak. Sınav ücreti ÖSYM hesabından ve bankamatiklerden yapılabilecek. Adaylara sınavda 5 tane Kur’an Bilgisi - Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisinden, 6  tefsir'den, 7 Hadis'ten, 8 Siyer ve İslam Tarihi'nden, 6 Dinler ve Mezhepler Tarihi'nden 8 adet Akaid ve Kelam'dan,20 Fıkıh ve İlmihal'den, soru sorulacak.

MBSTS NEREDE YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 mesleki seviye belirleme tespit sınavı Afyonkarahisar/Merkez, Ankara/Çankaya, Antalya/Merkez, Balıkesir/Merkez, Bursa/Merkez, Çorum/Merkez, Denizli/Merkez, Diyarbakır/Merkez, Elazığ/Merkez, Erzurum/Merkez, Eskişehir/Merkez, Gaziantep/Merkez,Mersin/Merkez, İstanbul 1 (Kadıköy/Maltepe/Ataşehir), İstanbul 3 (Beyoğlu/Şişli/Beşiktaş/ Kağıthane/Sarıyer), İzmir/Kuzey (Karşıyaka/Bornova/Çiğli), Kastamonu/Merkez, Kayseri/Merkez, Kocaeli/Merkez, Konya/Merkez,Manisa/Merkez, Kahramanmaraş/Merkez, Mardin/Merkez, Niğde/Merkez, Ordu/Merkez, Rize/Merkez, Sakarya/Adapazarı, Samsun/Merkez, Sivas/Merkez, Trabzon/Merkez, Şanlıurfa/Merkez illerinde yapılacak.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim