Anadolu Üniversitesi Açık öğretim güz dönemi final sınavı 13-14 Ocak 2018 tarihinde tüm sınav merkezlerinde gerçekleşti. Açıköğretim öğrencileri sınav sorularının AÖF sistemi üzerinden açıklanması ardından yapmış oldukları soruların cevaplarını öğrenebildi. 2017-2018 eğitim güz dönemine ait final sınavı sonrası sonuçların ne zaman açıklanacağını merak eden AÖF öğrencileri sonuçların açıklanması için bir çok platformdan seslerini duyuruyor. Anadolu Üniversitesinin sınavları sonrası geçtiğimiz hafta Atatürk Üniversitesi Açıköğretim sınavları geçekleşti. Atatürk Üniversitesinin ve Anadolu Üniversitesinin sınav değerlendirmeler devam ediyor. AÖF sınav sonuçlarının açıklanması süreçlerine ilişkin detaylar

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK ?

AÖF final sınavlarının yapılması üzerinden 11 gün geçti. Geçtiğimiz yıllarda AÖF sınav sonuçlarının açıklanma tarihlerine bakıldığında genel itibari ile sonuçlar iki hafta da açıklanıyor. Anadolu Üniversitesi Rektörünün daha önce yaptığı bazı değerlendirmelerde 10-15 gün içinde sınavların değerlendirdiğini belirtmişti. Güz dönemi ara sınav sonuçlarının açıklanması da 10 günde tamamlanmıştı. Final sorularının açıklanması ise 1 günde tamamlandı ve adaylara duyuruldu.

AÖF SINAV SONUÇLARINA NASIL BAKABİLİRİM?

Açık öğretim final sonuçlarının açıklanması ardından, öğrenciler sonuçlara bakabilmek için açık öğretim sistemine TC numaraları ve şifreleri ile giriş yapmaları ardından sınav sonuçları sekmesini tıklamaları gerekiyor.

SONUÇLARA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

AÖF sınav sonuçlarının duyurulması ardından itiraz süresi bulunuyor. İtirazlar Açıköğretim merkez büro yöneticiliğine yapılmakta. Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrenciler sonuçlarının yayımlanması ardından 3 iş günü içerisinde dilekçe ile ya da e posta ile itiraz edebilmektedir.

BÜTÜNLEME - MAZERET SINAVI

Açıköğretim Fakültesi mazeretleri nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı açmamakta. Sınava giremeyenler bir sonraki sınava girebilmektedirler. Açıköğretim sisteminde 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Sınav sonuçlarının ardından çan eğrisi dikkate alınarak AÖF'nin daha önce belirlediği sınav değerlendirme esasları doğrultusunda dersten geçip geçmediği hesaplanmaktadır.