Bugün (12 Mart 2017 Pazar) günü iki milyondan fazla aday Yükseköğretime Geçiş Sınavına girdi. Tüm Türkiye geneli yapılan bu sınavda yine geniş güvenlik önlemleri alındı ve polisin yetmediği noktalara güvenlik önlemleri için Jandarma ekipleri de sevk edildi.

Saat: 10.00 surlarında başlayan YGS sınavı 12.40'a kadar sürdü. Bu süre zarfında milyonlarca aday sınav masalarıda ter döktü. ÖSYM resmi internet sitesi aracılığı ile sınav kitapçığını ve cevaplarını adaylar ile paylaştı. Milyonlarca YGS sınavına giren aday sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmektedir.

28 Martta Açıklanacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takvimine bakıldığında Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarının 28 Mart 2017 itibari ile açıklanacağını kamuoyuna duyurulacağı belirtilmektedir. Tarihte her ne kadar birkaç günlük oynama olabileceği düşünülse de genel olarak YGS sınavının 28 Martta
açıklanacağı düşünülüyor.

BARAJ KAÇ PUAN

YGS sınavının ardından lisans bölümlerine yerleşmek için düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavına girmek isteyen adayların YGS'den en az kaç puan alması gerekmektedir. Adayların LYS sınavına girebilmek için YGS'den 180 ve üzeri puan almış olması gerekiyor ki LYS başvuruları başladığında adaylar işlem yapabilsin. 180'den aşağı puan alan adaylara okul puanı da eklenmediği için LYS sınavına başvuru yapamayacaktır.
Editör: TE Bilisim