Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile YGS başvurularını kabul etmiş ve sınavın 12 Mart 2017'de yapılacağını ilan etmişti. 2 milyondan fazla adayın katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı saat: 10.00'da başladı. Ancak başlamadan şaibeler yaşanmaya başladı.

PEK ÇOK ADAYIN 09.45 KURAL DEĞİŞİMİNDEN HABERİ YOK

Bilindiği gibi ÖSYM sınavlarına daha önce adayların pek çoğu son 5 dakika kala giriyor ve formunu doldurduktan sonra sınava başlıyordu. Ancak bu sene ki YGS sınavında adayların 09.45'den sonra salona girişleri yasaklandı ve bu kuraldan haberi olmayan pek çok kişi Türkiye genelinde binlerce aday sınava giremedi.

ADAY YORUMLARI

Sınavdan çıkan Yükseköğretime Geçiş Sınavına giren pek çok kişi sınavın geçen seneye göre daha zor olduğunu belirtti. Geçtiğimiz sene sınava giren adaylar geçen seneki sınavın iyi geçtiğini ancak bu sene ki sınavın normal düzeyde geçtiğini belirtmektedir.

PROBLEMLERDE ZORLANDILAR

Sosyal medya da yapılan yorumlara bakıldığında adayların büyük bir bölümü özellikle matematik sınavının problemlerinde zorlandığını ifade ederek geçtiğimiz sene ki problem sorularına göre bu sene ki problem soruların daha fazla mantıksal düşünme içerdiğini belirtti.

PARAGRAF UZUNLUĞU

Her sene olduğu gibi bu sene de pek çok aday Türkçe sınavında ki paragrafların büyüklüğünden şikayetçi ancak bu soruna artık adayların alışması gerekiyor.
Sizde yorumlarınızı aşağı bölümden kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim