Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi milyonlarca adayın beklediği önemli sınav takvimini sonun da yayımladı. İki milyon adayın takip ettiği ve milyonlarca velinin merak ettiği Yükseköğretime Geçiş Sınavının ne zaman olacağı belli oldu. Dershaneler ve bazı eğitim kurumlarında YGS'nin Ocak 2017'de düzenleneceği belirtiliyordu peki sınav takvimine göre YGS ne zaman yapılacak? Gerçekten Ocak ayına mı çekildi? Yoksa bu haberler yalan mı?

YGS Sınavı Tarihi Belli Oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yayımlamış olduğu sınav takvimine göre Yükseköğretime Geçiş Sınavının ne zaman yapılacağı öğrenildi. Buna göre sınav 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak.

Uzun süredir sınavın Ocak ayına çekileceği belirtiliyor ancak bu haberlerin asılsız olduğu öğrenildi. Tabi ÖSYM'nin bu konu hakkında çalışmasının olup olmadığı net olarak bilinmiyor ancak adayların her hangi bir sorun yaşamaması için şu anda YGS sınavı genel olarak Mart'ın ikinci haftası düzenlenmektedir. Ocak ayına çekilirse ÖSYM'nin bunu eğitim öğretim sezonunun başlamadan belirtmesi düşünülmektedir.

Olağanüstü her hangi bir olayın ya da faaliyetin olmadığı sürece Yükseköğretime Geçiş Sınavı 2017 yılı 12 Martta düzenlenecek. Sınavın yine saat: 10'da yapılması beklenmektedir. Her hangi bir değişiklik olduğunda konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim