Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarının 28 Mart 2017 tarihinde açıklaması ile Lisans Yerleştirme Sınavı başvurularının başlaması beklenmekteydi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracıllığı ile yapılan duyuru da LYS başvurularının başladığı geçtiğimiz hafta başladığı öğrenildi.

Buna göre adaylar Lisans Yerleştirme Sınavı başvurularını 4 Nisan 2017 tarihinden 17 Nisan 2017 tarihine kadar ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapabilecek. Başvuruların yapılması ile birlikte adaylar gireceği sınavlara oturum başı 40 liralık bir ücret ödeyecektir.

OTURUM BAŞI ÜCRET 40 LİRADIR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer alan aday işlemleri sistemi üzerinden Lisasn Yerleştirme Sınavı başvuru devam ederken oturum başı ücretin 40 lira olduğu öğrenildi. Buna göre adaylar sayısal, sözel ve eşit ağırlık grupları için yapılmış sınavlara girebilecek.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Lisans Yerleştirme Sınavına girmek isteyen adayların öncelikle aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir. 2017 - LYS sekmesine tıklayacak olan adayın ÖSYM şifresi ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapması ve gerekli bilgiler dahilinde sınava gireceği yerleri seçerek sınav başvurusu kaydetmesi gerekmektedir. Akabinde adayın yine oturum başı 40 lira ücret ödemesi de gerekiyor.

LYS sınavına YGS sonuçlarından baraj puan olan 180 ve üzeri alan adaylar girebilmektedir. Baraj puanı alamayan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavına girmeye hak kazanamamıştır.

TÜM SINAV HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim