Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğii karşılamak için personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruları 04 Haziran 2018 tarihinde başlayan ilan için başvurularda son günlere gelindi. Başvur yapacak adaylar belirtilen genel ve özel nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Ayrıca adayların KPSS ve YDS puan türleri esas alınarak yapılacak sıralamay göre adaylara sınav yapılacak.

Buna göre adayların KPSS puanı ve YDS puanları esas alınarak kadro sayısının 10 katı kadar aday sınava tabii tutulacak ve sınavda başarılı olan ve en yüksek puanı alan 10 kişi sözleşmeli olarak göreve başlayacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yargıtay Başkanlığı personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ie ilgisi bulunmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve Yabacı Dİl Sınavından ( YDS ) İngilizce dilinden puan almış olmak niteliklerini taşıyan adaylar ve pozisyonuna göre belirtilen özel nitelikleri taşıyan adayların başvurularu kabul edilecektir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Alımı yapılacak Sözleşmeli perosnel adayları için başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvurularına 04 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlamışlardı ve en geç 08 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını bitirmeleri gerekmektedir. İlgili ilan için başvurular İstenilen belgeler ile birlikte şahsen yapılacaktır. Detaylar hakkında bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın tam Metni

Editör: TE Bilisim