Devlet Personel Başkanlığının 25 Ağustos 2017 tarihli duyuruları arasında yer alan, Vakıflar Genel Müdürlüğü personel alımı duyurusu ile bir çok kişi başvurularına başlamıştı. Başvurular 09 Eylül 2017 tarihinde başlamasıyla birlikte artı ksona ermektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 12 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda sözleşmeli olarak personel alımı yapmaktadır. Adaylar bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için, Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları ve KPSS puan sırasına göre ilk sıralarda olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR:

Başvurular 09 Eylül 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak bu güne kadar başvurularına devam edecen adaylar artık başvurularda sona gelmektedir. Buna göre başvurular en geç 22 Eylül 2017 tarihine kadar Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında yayımlanacak olan Başvuru formu ile birlikte elektronik ortamda yapılacaktır

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 12 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Vakıflar Genel Müdürlüğü, 6 kişilik Mimarlık Kadrosu ile, 2 Bitlis, 2 Erzurum ve 2 Şanlıurfa illeerinde ve İnşaat Mühendisli kadrosunda 6 kişilik boş kadro ile 2 Bitlis, 2 Erzurum ve 2 Şanlıurfa illerinde olmak üzere toplamda 12 kişi alacaktır.

ADAYLARIN TAŞIMASI GEREKEN NİTELİKLER:

Vakıflar Genel Müdürlüğü alım yapacak olduğu 12 kişilik kadro ile adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, yapılacak güvenlik araştırması ve arşiv incelesinde olumlu sonuç alabilmek, Sağlık durumu açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir problemi olmamak ve en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinden veya bunlara denkliği olan Yükseköğretim Kurumlarıncan onaylanmış yurtdışı fakültelerinden mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

Editör: TE Bilisim