Bilindiği gibi ülkemizde en çok alım yapılan sektörlerden bir tanesi sağlık sektörüdür. Devlet ve özel kuruluşlar sürekli olarak alım ilanları yayımlamakta ve bünyelerinde açık sağlık personeli pozisyonlarını doldurmaya çalışmaktadır. Ülkemizin her yerinde bulunan devlet üniversitelerine tıp fakültelerini kurulmaya çalışılmakta ve tıp fakülteleri ile birlikte buralara üniversite hastanelerin inşaatı da yapılmaktadır.

Şu anda aktif olarak hizmet vermekte olan üniversite hastanelerinin pek çoğunda sağlık personeli açığı bulunmakta olup bu açığın kapatılması için personel alım ilanlarının yayımlanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında bu kadrolara değinerek 2 bin personel alımının yapılabileceğini belirtti.

Bakan Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde pek çok konuda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlık personeli alımlarına da değinerek ülkemiz de faaliyetlerine devam etmekte olan tıp fakültesi hastanelerinde bulunan gerek hemşire, gerekse yardımcı sağlık elemanı açısından açıkların olduğunu ve toplam bin 800 - 2 bin kişilik alımın yapılabileceğini duyurdu.

Buna göre bin 800 - 2 bin kişilik sağlık personeli alım ilanı Maliye Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun onaylaması için açık durumda olup yakın zamanda alım ilanlarının yapılabileceği bekleniyor. Yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinoğlu  yoğun bakım, acil servisler veya ihtiyacı olan kısımlara kadrolarını veriyoruz ifadelerini de kullandı.